Festival Performa & Platforma 2019 - Oral[no]

Ana Romih, Beno Novak

KONCERT TELESA

plesna predstava | Slovenija

KONCERT TELESA <em>Foto: Matija Lukić</em>
Foto: Matija Lukić

Koncert telesa govori o dveh ločenih pogledih na temo zvena telesa in iskanju harmonije med njima. Gre za fizično predstavo, kjer se dve telesi srečata z vprašanjem, ali ima telo melodijo in kako se telo lahko uporabi kot instrument skozi gibanje. Telesi iščeta skupen jezik, kar ju združuje in hkrati ustvarja razdaljo.

Trajanje predstave: 40 min

Avtorstvo, koreografija in izvedba: Ana Romih in Beno Novak
Mentorstvo: Saša Lončar
Dramaturško svetovanje: Jasmina Založnik
Kostumografija: Urška Medved Oblikovanje svetlobe: Marko Levičnik
Produkcija: KUD QULENIUM Ljubljana
Koprodukcija: KD QULENIUM Kranj, SVŠGUGL, Ljubljana
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

Ana Romih (1991) je koreografinja, mentorica, pedagoginja in soustanoviteljica KUD Qulenium Ljubljana. Kot mlada umetnica deluje na slovenski kulturno umetniški sceni že 20 let. Izobraževala se je na SNDO (Akademiji za novi ples) na Nizozemskem. Trenutno predvsem poučuje in ustvarja z mladimi na sodobnoplesni sceni, v različnih projektih in tekmovanjih. Poleg plesa aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi festivala Kalejdoskop v Kranju in v Ljubljani, deluje pa tudi kot samostojna umetnica.

Beno Novak (1991) je plesalec, koreograf in soustanovitelj KUD Qulenium Ljubljana. Leta 2016 je diplomiral na SEAD (Ekperimentalna akademija za ples Salzburg) na Nizozemskem. Kmalu po zaključku šolanja je bil povabljen na Tisch Dance (New York University) in v plesno akademijo The Place (London). Leta 2017 je pomagal Jasonu Mabani z ustanovitvijo dobrodelnega projekta Requiem for Aleppo za zbiranje denarja pri obnovitvi Aleppa, v Siriji. Med letoma 2017 in 2018 je plesal v plesni kompaniji Gary Clark v predstavi Coal, ki je prejela številne nagrade (UK Theater Award, Critics Circle National Dance Awards). Poleg plesa aktivno sodeluje pri organizaciji in izvedbi festivala Kalejdoskop v Kranju in v Ljubljani in na festivalu Summer Intensive Portugal, deluje pa tudi kot samostojni ustvarjalec.


Festival Performa & Platforma 2019 - Oral[no] - Uvodna stran