Festival Performa & Platforma 2019 - Oral[no]

Liquid Loft / Chris Haring

DEEP DISH/GLOBOKA SKLEDA

plesna predstava – koreografski film v živo; zadnji del niza Perfect Garden Series v sodelovanju z Michaelom Blazyjem (FR) | Avstrija

DEEP DISH/GLOBOKA SKLEDA <em>Foto: Bernhard Müller</em>
Foto: Bernhard Müller
Po predstavi sledi pogovor z ustvarjalci predstave in občinstvom – za MAMO abonma in za izven.
Mednarodni Abonma Mariborskih Organizacij – MAMO

Zabava z večerjo se spremeni v pustolovsko vožnjo skozi dimenzije makro- in mikrokozmosa. Posnetki ročne kamere, ki jo usmerjajo performerji, v živo vodijo skozi bizarne paralelne svetove organskih objektov. Filmske metode v kombinaciji z izkrivljenim zvokom priklicujejo metafore baročnih vrtov, zemeljskih radosti in njihovega neizbežnega propada. Družba, utemljena na hlepenju in radovednosti, kričeče, a hkrati neusmiljeno slavi svojo minljivost v številnih dimenzijah realnosti, povečanih na filmskem platnu. Obilje narave neizbežno posrka vse gibe in človekovo vedenje v tem tihožitju.

Kot v romanu Locus Solus, v katerem vseved Maître Canterel svoje povabljence popelje skozi različne pokrajine, se tudi v projektu Deep Dish srečamo z lepoto in dekadenco človekovega obstoja, ki bo kmalu minil. V nizu dogodkov Perfect Garden Series v produkciji Liquid Loft in v sodelovanju z likovnim umetnikom Michelom Blazyjem motiv vrta predstavlja izraz človekovega prizadevanja po nadzoru in njegovega neuspešnega bega pred lastno minljivostjo, hkrati pa tudi podobo rasti in bohotenja, ki nenehno vodi v razvoj nečesa novega.

Trajanje: 60 min

Ples in koreografija: Luke Baio, Stephanie Cumming, Katharina Meves, Anna Maria Nowak
Umetniško vodstvo in koreografija: Chris Haring
Kompozicija in oblikovanje zvoka: Andreas Berger
Dramaturgija, scenografija in oblikovanje svetlobe: Thomas Jelinek
Organske skulpture in svetovanje: Michel Blazy
Inspicient: Roman Harrer
Mednarodno zastopanje: Line Rousseau
Izvršna producentka: Marlies Pucher
Koprodukcija: Tanzquartier Wien in Liquid Loft v sodelovanju s Korzo Den Haag in Le Centquatre Paris.
Liquid Loft podpirata: mesto Dunaj (MA7 – Oddelek za kulturo mesta Dunaj) in Zvezno ministrstvo za umetnost in kulturo Republike Avstrije (BMUKK).
Dogodek so omogočili: DANCE ON TOUR AUSTRIA – projekt Tanzquartier Wien v sodelovanju z Zveznim ministrstvom za Evropo, integracijo in zunanje zadeve Republike Avstrije

Dance on Tour Austria

 

Chris Haring, umetniško vodstvo in koreografija

Avstrijski koreograf Chris Haring je doslej sodeloval s koreografi in skupinami, kot so DV8 (London), Nikolais/Luis Dance Cie (ZDA), man act (VB), Nigel Charnock (VB), pilottanzt in a.o. V sodelovanju z multimedijskim umetnikom in skladateljem Klausom Obermaierjem je razvil video plesna performansa D.A.V.E. in Vivisector (Razteleševalec), ki sta gostovala po vsem svetu.

Eden od glavnih vplivov na njegovo delo, na primer Fremdkörper (Tuja telesa, najboljši performans na plesnem bienalu v Lyonu v 2004) je znanstvena fantastika in človeško telo kot kibernetska pokrajina. Od leta 2005 je umetniški vodja skupine Liquid Loft. Koreografiral je predstave Kind of Heroes (Neke vrste heroji), Running Sushi (Leteči suši), Talking Head (Govoreča glava) in serijo Perfect Garden (Popolni vrt). V 2007 je ustvaril serijo Posing Project (Projekt poziranja) in Posing Project B – The Art of Seduction (Projekt poziranja B – Umetnost zapeljevanja) je prejel zlatega leva za najboljši performans na beneškem bienalu.

Chris Haring je v letu 2010 prejel nagrado za profiliranega umetnika  na polju uprizoritvenih umetnosti s strani avstrijskega Zveznega ministrstva za umetnost.


Festival Performa & Platforma 2019 - Oral[no] - Uvodna stran